WORKSHOPS

VIRUSSEN06.jpg
Neem een kijkje in ons ruime aanbod workshops!
Alle workshops zijn ook mogelijk op aanvraag voor groepen van min 5 pers.
Aangeduid in het groen, zijn de workshops die momenteel op onze agenda staan. 
Op dit moment beperken we ons tot workshops die kunnen doorgaan in open lucht.
Een overzicht van alle data vindt u hier. 
BEELDENDE WORKSHOPS
BLOEMEN
HANDWERK
JUWELEN
TAXIDERMIE
VERZORGING & WELZIJN

TEKENEN

ATELIER STREEP

data volgen

Bereid je voor om in vier avonden of voormiddagen de wondere wereld van het tekenen in te duiken!

 

Kom helemaal terecht in het hier en nu en laat je ogen en andere zintuigen sterk werk verrichten. Ik schotel jullie elke sessie een interessant tafereel voor waarbij je zelf kan kiezen wat je gaat vangen op papier. Zo kunnen we botanisch tekenen, zijn er interessante stillevens en nemen we ook elkaar eens onder de loep.

Reken op gedegen begeleiding met veel tips en tricks. 

Vier lessen kosten in totaal 120 euro en zijn inclusief materiaal, drank en snacks.

119056909_10221353635483267_912459454613
 
49.jpg

MOHAIR PLAID

ATELIER TCHILLEPPIE

Zaterdag 29 mei 2021, 10:30-12:30

Ben jij van het type, hoe groter hoe beter? Zet jij je lijf graag helemaal in en hou je bovendien van super zachte knuffeldekens? Dan is deze workshop echt volledig je ding!!

Kom een ochtend armbreien met Sophie van Atelier Tchilleppie.

Zij toont je in enkele uren tijd hoe jij jezelf op een druilerige dag van gezellige warmte kan voorzien. Ga naar huis met je eigen giga mohair plaid.

Wol, drank en snacks inbegrepen!

 

TRICOTIN WOORJE

ATELIER TCHILLEPPIE

data volgen

Word je helemaal nostalgisch van het woordje punnik? Zitten er massa's toffe woorden in je hoofd die je ook wel eens aan de muur wil zien prijken? Helemaal zot van die gepimpte manden die je tegenwoordig overal ziet verschijnen? Dan ben jij de perfecte kandidaat voor een voormiddag tricotin workshoppen!

Onder begeleiding van Sophie van Atelier Tchilleppie maak je een eigen tricotin woordje naar keuze.

Drank & materiaal inbegrepen.

34.jpg
 
03.jpg

VLINDERS OPZETTEN

STUFFed

data volgen

Leer in enkele uren tijd alle tips en tricks voor het opzetten van vlinders en neem je ontwerpje (wanneer het droog is) mee naar huis. Je leert de bijzonderheden van het opzetten van vlinders en krijgt de kans te experimenteren met verschillende specimen, waaronder1reuzensoort.

Alle materialen inbegrepen.

Wij zorgen voor snacks en drank, jullie voor het enthousiasme!

 

KEVER OPZETTEN

STUFFed

Donderdag 10 juni 2021, 19:30-22:00

Leer in enkele uren tijd alles wat je moet weten om zelf aan de slag te gaan met het opzetten van kevers en neem wanneer ze droog zijn) je opgezette exemplaren mee naar huis.

 

Je krijgt de kans te experimenteren met verschillende specimen, waaronder 1 reuzekever.

Alle materialen inbegrepen.

Wij zorgen voor snacks en drank, jullie voor het enthousiasme!

€60

Workshop kevers_01.jpg
 
seed-bomb-ball-gardenista.jpeg

Inheemse zaadbommen

STUFFed

 

Woensdag 2 juni 2021, 14:00-15:30

Razend populair zijn ze: deze kleine kleibolletjes met bloemenzaad. Je gooit ze op een stukje braakliggend terrein en de lente verandert het in een adembenemende bloemenwei.

Deze paasvakantie gaat STUFFed met jouw kind aan de slag met klei, bio potgrond en een mix inheemse bloemenzaden. Al te vaak worden exotische bloemenzaden gebruikt. Mooi voor het oog en even lekker voor bijtjes maar ook een aanslag op de inheemse bloemenbestanden en natuur. 

Gedurende 1,5 leert je kleuter bij over inheemse bloemen en insecten, mag het kliederen met klei en zand, om naar huis te gaan met zijn eigen zakje inheemse zaadbommen. Heel leuk als cadeautje of om je eigen tuin in de bloemetjes te zetten.

€35

 

VINGERAFDRUK OP HANGER OF SLEUTELHANGER IN ZILVER

TWENTY-ONE TWELVE

data volgen

Ideaal als ouder-kind workshop of samen met je partner of bestie. Niet vereist om met 2 (of meer) te zijn, je kan je eigen vingerafdruk ook voor jezelf houden of cadeau geven.

We werken met de ‘verloren-was-techniek’. In tegenstelling tot de workshop ‘hangertje in zilver’ focussen we hier op 1 aspect van de ‘verloren was techniek’ en gaan we hier dieper op in.

Opgelet: Tijdens de workshop zelf werkt je met een speciale was die achteraf gegoten wordt in zilver. Je krijgt je zilveren hanger/juweel dus niet meteen mee naar huis, maar kan hem na ongeveer 2 weken afgewerkt komen ophalen.

Geen ervaring vereist. Voor iedereen vanaf 3 jaar.
Kinderen onder de 12 jaar kunnen de workshop enkel volgen samen met een volwassene.

vingerafdruk.jpg
 
hanger_uit_was.jpg

HANGERTJE OF SLEUTELHANGER IN ZILVER

TWENTY-ONE TWELVE

data volgen

We werken met de ‘verloren was techniek’. Onder professionele begeleiding leer je deze eeuwenoude techniek uitgebreid kennen. Je krijgt de mogelijkheid om een eigen ontwerp of gepersonaliseerde hanger te realiseren. (ring of ander juweel zijn ook mogelijk, mits meerprijs.)

Opgelet: Tijdens de workshop zelf werk je met een speciale was die achteraf gegoten wordt in zilver. Je neemt je hanger/juweel dus niet meteen mee naar huis maar kan hem na ongeveer 2 weken afgewerkt komen ophalen.

 

Na de workshop ben je in staat om thuis verder aan de slag te gaan en te experimenteren in was.

Vanaf 16 jaar.
Geen ervaring vereist

FLOWERHOOP

SNIP

data volgen

Tijdens een workshop van SNIP bloemen leer je in enkele uurtjes tijd een prachtige flower hoop maken. Dit kan zowel met verse als met droogbloemen om extra lang te kunnen genieten van je werk. Alle materialen worden voorzien en uiteraard mag je je creatie nadien mee naar huis nemen.

Meebrengen (indien voorhandig):

- Snoeischaar
- Schort

Wij zorgen voor drankjes en snacks, jullie
voor het enthousiasme!

107951550_935215553568102_57718165668366
 
 
IMG_3009.jpg

WILDBOEKET

SNIP

data volgen

Tijdens een workshop van SNIP bloemen leer je in enkele uurtjes tijd een prachtig wildboeket maken. Dit kan zowel met verse als met droogbloemen om extra lang te kunnen genieten van je werk.

Alle materialen, inclusief vaas, worden voorzien en uiteraard mag je je creatie nadien mee naar huis nemen.

 

GROENE GUIRLANDE

SNIP

data volgen

Leer op enkele uurtjes tijd verschillende bevestigingsmogelijkheden voor het maken van een guirlande om in huis te hangen, of een groene tafelloper om elke feesttafel net dat tikkeltje meer te geven.

We werken met vele verschillende soorten groen die mooi indrogen zodat je er extra lang plezier van hebt en naar believen kan afwerken naargelang de gelegenheid met bijkomende verse bloemen. De lengte is ongeveer 2m maar als je het ideale plekje al in gedachten hebt, dan kan de maar daar zeker aan worden aangepast!

IMG_4772.jpg
 
IMG_3923.jpg

MODERN BLOEMSTUK

SNIP

data volgen

Weg met die saaie eentonige dertien-in-een-dozijn bloemstukken! We maken een bloemstuk met een moderne twist en spelen met kleuren, structuren, hoogtes en laagtes.

Ik leer jullie over de verschillende soorten bloemen en welke functie ze hebben in een bloemstuk, alsook een introductie tot het maken van verrassende kleurencombinaties. Geen twee bloemen zullen hetzelfde zijn en langs welke kant je ook kijkt, het uitzicht zal telkens nieuw en interessant zijn in plaats van gelijk langs alle zijden. Inclusief schaal.

 

BLOEMENWOLK

SNIP

data volgen

We maken een dromerige wolk met behulp van droogbloemen.

Van pampasgrassen tot palmbladeren, de meest gedurfde droogbloemen komen aan bod samen met een aantal klassiekers die voor de fijnere details zorgen. Deze constructies zijn een eye-catcher in elk interieur, die bovendien voor jarenlang plezier zorgen vanwege de lange houdbaarheid.

Omwille van de omvang is het aantal plaatsen voor deze workshop beperkt tot 4 deelnemers per keer.

.jpg
 
37.jpg

DIY VERZORGINGSPRODUCTEN MET KOFFIE

VIRAAL

data volgen

Waarom zouden we gebruikte koffie weggooien, wanneer we er ook iets leuks mee kunnen doen? 

Want koffie heeft ons zoveel te bieden: zo blijkt het (in de vorm van een scrub) een wondermiddel tegen cellulitis, kan het je leidingen reinigen, helpt het je plantjes groeien en geurt het bovendien heerlijk.

Tijdens deze workshop focussen we op de voordelen van koffie voor de huid en leren we je hoe je eigen verzorgingsproducten op basis van koffie maakt. Je gaat naar huis met een gezichtsmasker en body-scrub op basis van onze enige echt Normo huiskoffie.

Snack en drankje inbegrepen.

DIY KOFFIEZEEP

VIRAAL

data volgen

Al het goeds van koffie in één artisanale zeepbar.

Tijdens deze workshop leer je zelf je eigen koffiezeep maken. Experimenteer met geur en kleur en ontwerp jouw unieke zeepbar op basis van gebruikte koffie. Ideaal als scrub voor onder de douche of als reiniger bij het handen wassen. Bovendien is koffie een prima reinigingsmiddel voor waterleidingen. Een echt win-win dus!

Na deze workshop ben je in staat om thuis je eigen restkoffie te verwerken tot heerlijke scrub-zeep. Goed voor de huid én mooi voor het oog.

€50

39.jpg
 
 
IMG_20210215_144206525_edited.jpg

LINO STEMPEL MAKEN

ATELIER STREEP

data volgen

Meer info volgt.

 

WORKSHOPREEKS: BEELDDAGBOEK

COACHINGSPRAKTIJK TIMON

Vanaf maandag 18 mei 2021 -5 dinsdagavonden

In vijf weken word je wekelijks uitgenodigd om op een beeldende manier stil te staan bij alles wat binnen en rond jou leeft.

 

De reeks heeft een beeldend therapeutisch karakter, we werken introspectief maar blijven in het hier en nu. We starten met twee kleine (max 6 personen) groepen: één voor jongvolwassenen en één voor volwassenen.


Inschrijven kan via deroeylaura@gmail.com


Meer info vindt je hier.

181390679_286216766323245_28360978824970