WORKSHOPS

TEKENEN
ATELIER STREEP

Momenteel staat er geen workshop gepland.
Contacteer ons voor meer info.

Bereid je voor om in vier avonden of voormiddagen de wondere wereld van het tekenen in te duiken!

 

Kom helemaal terecht in het hier en nu en laat je ogen en andere zintuigen sterk werk verrichten. Ik schotel jullie elke sessie een interessant tafereel voor waarbij je zelf kan kiezen wat je gaat vangen op papier. Zo kunnen we botanisch tekenen, zijn er interessante stillevens en nemen we ook elkaar eens onder de loep.

Reken op gedegen begeleiding met veel tips en tricks. 

Vier lessen kosten in totaal 120 euro en zijn inclusief materiaal, drank en snacks.

119056909_10221353635483267_912459454613
 
49.jpg

MOHAIR PLAID
ATELIER TCHILLEPPIE

Momenteel staat er geen workshop gepland.
Contacteer ons voor meer info.

Ben jij van het type, hoe groter hoe beter? Zet jij je lijf graag helemaal in en hou je bovendien van super zachte knuffeldekens? Dan is deze workshop echt volledig je ding!!

Kom een ochtend armbreien met Sophie van Atelier Tchilleppie.

Zij toont je in enkele uren tijd hoe jij jezelf op een druilerige dag van gezellige warmte kan voorzien. Ga naar huis met je eigen giga mohair plaid.

Wol, drank en snacks inbegrepen!

 

TRICOTIN WOORDJE
ATELIER TCHILLEPPIE

Momenteel staat er geen workshop gepland.
Contacteer ons voor meer info.

Word je helemaal nostalgisch van het woordje punnik? Zitten er massa's toffe woorden in je hoofd die je ook wel eens aan de muur wil zien prijken? Helemaal zot van die gepimpte manden die je tegenwoordig overal ziet verschijnen? Dan ben jij de perfecte kandidaat voor een voormiddag tricotin workshoppen!

Onder begeleiding van Sophie van Atelier Tchilleppie maak je een eigen tricotin woordje naar keuze.

Drank & materiaal inbegrepen.

34.jpg
 
20210612_105552.jpg

VLINDERS OPZETTEN
STUFFed


dinsdag 6 juli 2021, 20:00-22:00

Leer in enkele uren tijd alle tips en tricks voor het opzetten van vlinders en neem je ontwerpje (wanneer het droog is) mee naar huis. Je leert de bijzonderheden van het opzetten van vlinders en krijgt de kans te experimenteren met verschillende specimen, waaronder1reuzensoort.

Alle materialen inbegrepen.

Wij zorgen voor snacks en drank, jullie voor het enthousiasme!

 

KEVER OPZETTEN (voor kids 6-10j)
STUFFed

Donderdag 8 juli 2021, 10:00-11:30

Samen met je kind gaan we aan de slag met juweelkevers en ontdekken we alles wat er te weten valt over deze kleine kleurrijke beestjes. We leren de tips en tricks om de diertjes op te zetten en in een stolpje te plaatsen.

 

Na afloop neemt je kind zijn kever, stolpje en een hoop nieuwe vaardigheden mee naar huis!

Materiaal en snacks inbegrepen.

Prijs €50 p.p.

5.jpg
 
STUFFed_0143.jpg

Workshop Schorpioen
STUFFed
 
Dinsdag 20 juli 2021, 20:00-22:00 (volwassenen)
Donderdag 22 juli 2021, 10:00-11:30 (kinderen 6-10j)

Gedurende twee uur tijd gaan we aan de slag met een van de meest gevreesde én miskende diersoorten ter wereld: de schorpioen. Leer het diertje te prepareren, in de gewenste positie te plaatsen en te etaleren. Neem na afloop je diertje gewoon mee naar huis.

Materiaal & snacks inbegrepen.

Volwassenen: €65 p.p.

Kinderen: €45 p.p.

 

VINGERAFDRUK OP HANGER OF SLEUTELHANGER IN ZILVER
TWENTY-ONE TWELVE

Zondag 4 juli. 10:00-12:00
Zondag 25 juli, 10:00-12:00 (moederdag-editie)

Zondag 22 augustus, 10:00-12:00

Ideaal als ouder-kind workshop of samen met je partner of bestie. Niet vereist om met 2 (of meer) te zijn, je kan je eigen vingerafdruk ook voor jezelf houden of cadeau geven.

We werken met de ‘verloren-was-techniek’. In tegenstelling tot de workshop ‘hangertje in zilver’ focussen we hier op 1 aspect van de ‘verloren was techniek’ en gaan we hier dieper op in.

Opgelet: Tijdens de workshop zelf werkt je met een speciale was die achteraf gegoten wordt in zilver. Je krijgt je zilveren hanger/juweel dus niet meteen mee naar huis, maar kan hem na ongeveer 2 weken afgewerkt komen ophalen.

Geen ervaring vereist. Voor iedereen vanaf 3 jaar.
Kinderen onder de 12 jaar kunnen de workshop enkel volgen samen met een volwassene.

Tussen 3 en12 jaar: €80/kind inclusief zilver hanger

Vanaf 12 jaar: €120/kind inclusief zilver hanger

vingerafdruk.jpg
 
hanger_uit_was.jpg

HANGERTJE OF SLEUTELHANGER IN ZILVER
TWENTY-ONE TWELVE

Momenteel staat er geen workshop gepland.
Contacteer ons voor meer info.

We werken met de ‘verloren was techniek’. Onder professionele begeleiding leer je deze eeuwenoude techniek uitgebreid kennen. Je krijgt de mogelijkheid om een eigen ontwerp of gepersonaliseerde hanger te realiseren. (ring of ander juweel zijn ook mogelijk, mits meerprijs.)

Opgelet: Tijdens de workshop zelf werk je met een speciale was die achteraf gegoten wordt in zilver. Je neemt je hanger/juweel dus niet meteen mee naar huis maar kan hem na ongeveer 2 weken afgewerkt komen ophalen.

 

Na de workshop ben je in staat om thuis verder aan de slag te gaan en te experimenteren in was.

Vanaf 16 jaar.
Geen ervaring vereist

FLOWERHOOP
SNIP

Momenteel staat er geen workshop gepland.
Contacteer ons voor meer info.

Tijdens een workshop van SNIP bloemen leer je in enkele uurtjes tijd een prachtige flower hoop maken. Dit kan zowel met verse als met droogbloemen om extra lang te kunnen genieten van je werk. Alle materialen worden voorzien en uiteraard mag je je creatie nadien mee naar huis nemen.

Meebrengen (indien voorhandig):

- Snoeischaar
- Schort

Wij zorgen voor drankjes en snacks, jullie
voor het enthousiasme!

107951550_935215553568102_57718165668366
 
 
IMG_3009.jpg

WILDBOEKET
SNIP

Momenteel staat er geen workshop gepland.
Contacteer ons voor meer info.

Tijdens een workshop van SNIP bloemen leer je in enkele uurtjes tijd een prachtig wildboeket maken. Dit kan zowel met verse als met droogbloemen om extra lang te kunnen genieten van je werk.

Alle materialen, inclusief vaas, worden voorzien en uiteraard mag je je creatie nadien mee naar huis nemen.

 

GROENE GUIRLANDE
SNIP

Momenteel staat er geen workshop gepland.
Contacteer ons voor meer info.

Leer op enkele uurtjes tijd verschillende bevestigingsmogelijkheden voor het maken van een guirlande om in huis te hangen, of een groene tafelloper om elke feesttafel net dat tikkeltje meer te geven.

We werken met vele verschillende soorten groen die mooi indrogen zodat je er extra lang plezier van hebt en naar believen kan afwerken naargelang de gelegenheid met bijkomende verse bloemen. De lengte is ongeveer 2m maar als je het ideale plekje al in gedachten hebt, dan kan de maar daar zeker aan worden aangepast!

IMG_4772.jpg
 
IMG_3923.jpg

MODERN BLOEMSTUK
SNIP

Momenteel staat er geen workshop gepland.
Contacteer ons voor meer info.

Weg met die saaie eentonige dertien-in-een-dozijn bloemstukken! We maken een bloemstuk met een moderne twist en spelen met kleuren, structuren, hoogtes en laagtes.

Ik leer jullie over de verschillende soorten bloemen en welke functie ze hebben in een bloemstuk, alsook een introductie tot het maken van verrassende kleurencombinaties. Geen twee bloemen zullen hetzelfde zijn en langs welke kant je ook kijkt, het uitzicht zal telkens nieuw en interessant zijn in plaats van gelijk langs alle zijden. Inclusief schaal.

 

BLOEMENWOLK
SNIP

Momenteel staat er geen workshop gepland.
Contacteer ons voor meer info.

We maken een dromerige wolk met behulp van droogbloemen.

Van pampasgrassen tot palmbladeren, de meest gedurfde droogbloemen komen aan bod samen met een aantal klassiekers die voor de fijnere details zorgen. Deze constructies zijn een eye-catcher in elk interieur, die bovendien voor jarenlang plezier zorgen vanwege de lange houdbaarheid.

Omwille van de omvang is het aantal plaatsen voor deze workshop beperkt tot 4 deelnemers per keer.

.jpg
 
37.jpg

DIY VERZORGINGSPRODUCTEN MET KOFFIE
VIRAAL

Momenteel staat er geen workshop gepland
.
Contacteer ons voor meer info.

Waarom zouden we gebruikte koffie weggooien, wanneer we er ook iets leuks mee kunnen doen? 

Want koffie heeft ons zoveel te bieden: zo blijkt het (in de vorm van een scrub) een wondermiddel tegen cellulitis, kan het je leidingen reinigen, helpt het je plantjes groeien en geurt het bovendien heerlijk.

Tijdens deze workshop focussen we op de voordelen van koffie voor de huid en leren we je hoe je eigen verzorgingsproducten op basis van koffie maakt. Je gaat naar huis met een gezichtsmasker en body-scrub op basis van onze enige echt Normo huiskoffie.

Snack en drankje inbegrepen.

DIY KOFFIEZEEP
VIRAAL

Momenteel staat er geen workshop gepland.
Contacteer ons voor meer info.

Al het goeds van koffie in één artisanale zeepbar.

Tijdens deze workshop leer je zelf je eigen koffiezeep maken. Experimenteer met geur en kleur en ontwerp jouw unieke zeepbar op basis van gebruikte koffie. Ideaal als scrub voor onder de douche of als reiniger bij het handen wassen. Bovendien is koffie een prima reinigingsmiddel voor waterleidingen. Een echt win-win dus!

Na deze workshop ben je in staat om thuis je eigen restkoffie te verwerken tot heerlijke scrub-zeep. Goed voor de huid én mooi voor het oog.

€50

39.jpg
 
 
IMG_20210215_144206525_edited.jpg

LINO STEMPEL MAKEN
ATELIER STREEP

zaterdag 17 juli 10:30u- 12:00u
Donderdag 5 augustus 2021 19:30u - 21:00u

In deze workshop gaan we eerst op zoek naar interessante beelden en patronen. Met enkele handige tips maak je zo je eigen patroon stempel! We zetten ons harde werk ineens om in een fijne beloning, iedereen gaat naar huis met zijn eigen gedrukte etui! Ook de stempel neem je mee naar huis zodat je vanaf nu overal je eigen afdruk op kan zetten.

40 euro pp incl materiaal en drank 

 

PROEFAVOND BEELDDAGBOEK
COACHINGSPRAKTIJK TIMON

Dinsdag 13 juli 2021
Dinsdag 10 augustus 2021

 

Op twee avonden krijg je deze zomer de kans om te proeven van waar het bij de lessenreeks 'Beelddagboek' om gaat. Laura van Praktijk Timon, nodigt je uit om op een beeldende manier stil te staan bij alles wat binnen en rond jou leeft.

 

Net als de volledige lesreeks heeft de proefavond een beeldend therapeutisch karakter: we werken introspectief maar blijven in het hier en nu. We starten met twee kleine (max. 6 personen) groepen: één voor jongvolwassenen en één voor volwassenen.


Inschrijven kan via deroeylaura@gmail.com


Meer info vindt je hier.

181390679_286216766323245_28360978824970
 
03.jpg

STOLPEN ASSEMBLEREN 
STUFFed


Dinsdag 17 augustus 2021, 20:00-22:00

Na een halve vakantie diertjes opzetten, gaan we een stapje verder en maken we een start met het assembleren van stolpen. Je leer hier alles om mooie, in het oog springende stuks te maken: van het vinden van mooie stolpen en materiaal tot het bevestigen en positioneren van de beestjes in de stolp. 

Workshop bouwt verder op de voorgaande.

Deelnemers kunnen eigen opgezette diertjes meebrengen of ter plekke een selectie aankopen aan €5/diertje.

Kostprijs €65 (inclusief stolp, exclusief diertjes)

Wij zorgen voor hapjes en drankjes, jullie voor het enthousiasme!

 

STOP MOTION voor KIDS
STUFFed


Dinsdag 19 augustus 2021, 10:00-12:00

Samen met een klein groepje kinderen maken we onze eigen stop motion video. We bouwen een decor, zorgen voor licht en gaan aan de slag met een camera. Al doende leert je kind meer over de beginselen van fotografie en film en het belang van licht.

De montage gebeurt achteraf. Na +/- 1 week belandt het filmpje in de mailbox.

Wij zorgen voor een hapje en een drankje, de kids voor het enthousiasme!

Kostprijs €50

20210612_103529.jpg
 
 
result_image.jpg

Babymandje in Merhino wol 
Atelier Tchilleppie


Donderdag 12 augustus 2021

Ideaal als activiteit of cadeautje voor jonge mama's of papa's! Zet je hele lijf in en brei in enkele uren tijd een gezellig babynestje. Lekker zacht voor kleine ukkies om in weg te dromen.

De kleur van de wol kies je helemaal zelf!

Alle materialen zijn inbegrepen.

Wij zorgen voor lekkers, jullie voor het enthousiasme!

Meer info: www.ateliertchilleppie.be

Kostprijs €90

 

Strandmand personaliseren 
Atelier Tchilleppie


Donderdag 15 juli 2021

Word je helemaal nostalgisch van het woordje punnik?  Ben je gek op die gepimpte manden die je tegenwoordig overal ziet verschijnen? Dan ben jij de perfecte kandidaat voor deze toffe workshop van Atelier Tchilleppie! Maak je eigen tricotin woordje, naam of vormpje en maak er je gedroomde strandaccessoire van.

Alle materialen zijn inbegrepen.

Wij zorgen voor lekkers, jullie voor het enthousiasme.

Meer info: www.ateliertchilleppie.be

Kostprijs €55

Screenshot_20200531_172420.jpg