ATELIER GOE GEMOKT

Atelier Goe Gemokt is het nieuwe avontuur van Toon, fulltime papa, parttime maker. 

 

Atelier Goe Gemokt is ontstaan door de drang om nieuwe dingen te leren en de passie om met de handen te werken. Na het volgen van een cursus werd er een oven en draaischijf aangeschaft en uiteraard ook veel klei! Elk exemplaar wordt met de hand gedraaid en ondanks dat ze er hetzelfde uitzien zijn ze toch uniek. Hier en daar een kleine imperfectie of een verandering in het glazuur maakt Atelier Goe Gemokt tot wat het vandaag is. Keramiek gedraaid en gebakken te Ekeren.

 
 
ATELIER STREEP

Atelier Streep is de spruit van ontwerpster en beeldend therapeut, Laura De Roey.

 

Scheppend kunnen bezig zijn, is voor haar geen optie maar een vitaal onderdeel van haar alledaagse zijn. Waar Laura zich in het dagelijks leven geen 5 minuten kan concentreren, staat de wereld verschillende uren stil wanneer ze zich aan ontwerpen waagt.

 

Deze bevlogenheid en intimiteit komt ook tot uiting in haar werk: haar dromerige illustraties, speelse zeefdrukken getuigen van humor en haar liefde voor het maken. Veelzijdigheid troef: van opgeknapte vintage en stoere kinderkledij tot drukwerk met een knipoog.

ATELIER TCHILLEPPIE

Dat is arm-gebreid mohair, kleurrijke regenbogen, tricot naampjes en gepersonaliseerd moois. Uit het assortiment of op bestelling. Gepersonaliseerde flowerhoop of speelgoedmand om je kinderkamer op te leuken? Een naampje voor bij je doopsuiker? Atelier Tchilleppie maakt het voor jou, in een kleur naar keuze.

Wil je liever zelf aan de slag? Ook workshop mohair en tricotin behoren tot het aanbod! Houd onze workshop pagina in de gaten! 

 
 
DETTE juwelen

DETTE is zot van lasagne, skittles en krokante tijgerpistolets. Ze houdt van haar lief, huisdieren en alle mini-mensjes uit haar omgeving en is gepassioneerd door planten, koken én juwelen!

Die juwelen maakt ze het liefst zelf. Op koperen plaatjes en met haar 40 jarige emaille-oventje dat haar vader ooit nog van haar grootmoeder cadeau kreeg. Haar juwelen, gaande van oorbellen, armbanden en halskettingen zijn allemaal handgemaakt, geëmailleerd en 14K goldfilled. Naast de keuze uit haar assortiment, kan je bij haar ook terecht voor een op maat gemaakt ontwerp.

 
Eco-Brands

Wie aan ecologisch verantwoord denkt, denkt aan Eco-Brands. Ontstaan uit liefde voor de planeet en voor de natuur. Het derde kindje van Karen, een bezige mama van twee kleine spruiten.


Karen wil jullie allemaal meenemen in haar wereld van eco-friendliness en doet dit door haar all-hands-on-deck aanpak, haar openhartigheid en een enorm uitgebreid assortiment. Producten in overvloed, van verzorging tot decoratie, van cadeauverpakking tot lunchverpakkingen. Voor kinderen, vrouwen, mannen en zelfs huisdieren, dus voor ieders wat wils. Ze zeggen niet voor niets: “Met oog voor mens en dier!”
 

Milieuvriendelijk en een groen hart, dat is Eco-Brands.

 
ELLA MARIE

Ella Marie is een label dat ontstaan is uit een passie voor handgemaakte en unieke items. Alles wat je hier vindt is dan ook volledig zelfontworpen en -ontwikkeld. Alle juwelen zijn gemaakt uit berkenhout multiplex.

 

De juwelen komen tot stand door middel van een lasercutter om vervolgens volledig met de hand beschilderd en afgewerkt te worden. Geometrische vormen en originele kleurencombinaties staan steeds centraal en vormen samen unieke creaties die elke outfit compleet maken. 

 
A/VA

Handwerk is steeds een vaste waarde geweest in het leven van Aurelie Van Asselberghs. Haar grote passie voor mode en creatie liggen dan ook aan de basis van Fashion Studio A|VA een merk dat upcycled handgemaakte producten aanbieds. Met de oude stof- en lederstalen van een lokale meubelhandel gaat Aurelie aan de slag. Ze maakt er nieuwe, unieke accessoires en tasjes van: een leuke pennenzak, handige toilettas, of oorbellen van leder. Al haar producten worden gemaakt van afgedankt materiaal. Haar unieke stuks zijn vanaf 1 juli te koop bij VIRAAL!

 
GERHILDE MAAKT

Gerhilde Van Oers vroeg als kind een set om kaarsen te maken aan Sinterklaas en kreeg die ook. Van jongs af maakte ze regelmatig kaarsen met haar moeder, als student maakte ze kaarsen op kot en eigenlijk is ze nooit gestopt met kaarsen te maken.
Eerst met restjes paraffine, want hergebruik en het grotere plaatje voor het milieu heeft ze altijd belangrijk gevonden. Maar omdat paraffine, een restproduct van petroleum, eigenlijk niet zo gezond is, schakelde ze over naar duurzamere opties: koolzaadwas en sojawas.


Zowel koolzaadwas als sojawas:


* is plantaardig, natuurlijk en biologisch afbreekbaar
* is niet op dieren getest en bevat geen giftige stoffen
* brandt trager dan paraffine


Kortom: beter voor mens en milieu!

 
Rinus Hout

Het creatief proces van idee tot realisatie, is wat Rinus Berkvens al van jongs af bezig houdt. Wanneer dat hand in hand gaat met de uitstraling van hout, de oneindige mogelijkheden die hij in dit materiaal ziet en het werken met een natuurlijk product, is de stap naar houtbewerking niet meer dan logisch. Enkele opleidingen later en met groeiende passie, is 'rinus hout' ontstaan. 

Vandaag creëert 'rinus hout' handgemaakte meubels en constructies, voor zowel binnen als buiten. Dit kan in massief hout, in plaatmateriaal of in combinatie met andere materialen. Steeds staan oog voor detail en degelijkheid voorop. Ik kijk dan ook graag hoe uw project gerealiseerd kan worden.